Татяна Дончева: Коалицията АБВ – Движение 21 е за реформа на съдебната система
Парламентарни избори 2017
Публикувана: 27 Feb 2017 | 16:03

Лидерът на листата за Варна на коалицията „АБВ – „Движение 21“ (№8 в интегралната бюлетина) Татяна Дончева представи списъкът от 22 кандидат-депутати. Втори е доц. д-р Георги Кючуков – известен във Варна неврохирург, депутат от ПП АБВ. Той е водач на коалицията в Силистра. Под №3 е Диян Дойчев – председателят на местната структура на „Движение 21“. Сред кандидатите има хора от всички сфери на социално икономическия живот в града.

 

„Във всички райони на страната, с изключение на Видин, сме предложили пълни листи, което е гаранция за сериозния ни потенциал след изборите на 26 март“, каза тя.

 

Татяна Дончева посочи, че коалицията е за сериозна съдебна реформа. Задължително е свикване на Велико народно събрание (след изтичане на мандата на новия 44-ти Парламент) за промяна на Конституцията за отмяна на институцията ВНС. Следващите избори, когато и да са те, трябва да бъдат за ВНС.

 

От формацията предлагат избор на главен прокурор от Народното събрание или назначаване от президента с мандат 5 – 7 г.  А реформата на съдебната система да даде онази стабилност на икономиката и онзи бизнес климат, които позволяват провеждането на разумни и резултатни икономически мерки.

 

„Това поставя въпроса за излизането на прокуратурата от съдебната система в досегашния й вид. И преобразуване на Националната следствена служба в специализирана разследващата структура към главния прокурор, която да разследва корупция, пране на пари, данъчни и банкови престъпления", каза Дончева.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

Платена публикация.

Коментари ( 0 )