Борисов: България има интерес да инвестира в Туркменистан
Премиерът акцентира върху възможностите в сферата на строителството
Публикувана: 11 Aug 2019 | 12:12

Българската страна има интерес да инвестира в Туркменистан в редица сфери, заяви премиерът Бойко Борисов в Туркменбаши, съобщиха от правителствена информационна служба.


"Навлизат български компании, има вече подписани договори, мисля, че ще има и други, защото действително има гаранции за техния бизнес", изтъкна премиерът Борисов.


Българският министър-председател акцентира върху сферата на строителството, където компании преговарят за сключването на сделки за безизкопни технологии. Голям интерес има в машиностроенето към нас, добави още Борисов.


Министър-председателят посочи, че Туркменистан разполага с големи газови находища.


"Най-вече им е интересно дали можем да захраним газовия хъб "Балкан", това може да стане само съвместно с руската страна, заяви премиерът Борисов.


Целта е нашият газов хъб "Балкан", да намерим, и утре на срещата с Медведев това ще говорим, дали, тъй като всички тръби от Туркменистан минават през Русия, към днешна дата, дали не може да се направят суапови сделки, каза още българският премиер.


Международната каспийската изложба за иновативни технологии, на която присъства премиерът Борисов, се провежда в рамките на Първия каспийски икономически форум в Туркменистан.


Изложбата е разположена в района на морското пристанище "Туркменбаши” и има за цел да привлече иновативни решения в областта на автомобилната индустрия и производството на автомобилни компоненти.


На автомобилното изложение "Туркмен Сахра 2019", което също е част от програмата на международната изложба, са представени нови леки и тежкотоварни автомобили и специална техника, иновативни разработки на автомобилната индустрия, съвременни разработки в областта на автомобилната аудио и видео електроника и автомобилни системи за безопасност. 

Коментари ( 0 )