IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Политика
14:18 | 12 август 2019
Обновен: 07:18 | 17 март 2024

Борисов пред Медведев: България е вход към европейския континент

Черно море да си остане море на мира, търговията и туризма

По материала работи: Пламен Янков
Борисов пред Медведев: България е вход към европейския континент

Снимка: МС
 

Необходимо е да бъдат обсъдени възможностите, които се разкриват пред Русия и България, ако бъдат съчетани потенциалите на Черноморския и на Каспийския регион. Това посочи премиерът на Русия Дмитрий Медведев пред българския си колега Бойко Борисов, предаде ТАСС.


Медведев разговаря с Борисов в кулоарите на Първия Каспийски икономически форум в Туркменистан.


"Посещението ви тук, в Каспийския регион, доказва онова, за което разговаряхме с вас днес, че може да се опитаме да съвместим и черноморското измерение, и каспийското измерение, особено ако това носи дивиденти на държавите и народите в нашите страни", каза руският премиер.


Борисов отбеляза, че регионът "разполага с огромни възможности" и България, разположена от другата страна на Черно море, е "един вид вход към европейския континент".


"Трябва да се има предвид, че търговските отношения, железопътният транспорт, автомобилните комуникации, морският транспорт, хъбовете, каквито има и в България, и в Русия северно от този регион, предполагат огромни възможности", каза българският министър-председател.


Черно море "трябва да си остане море на мира, търговията, туризма, транспортните връзки", осигурявани от фериботи, яхти и газопроводи, подчерта Бойко Борисов, цитиран от ТАСС.


Dnes.bg


Четете още: Борисов разговаря с вицепрезидента на Иран
 

Коментари

Новини Варна