Кандидати за съветници от БСП - Варна, отказват участие в пренаредената листа
Входирано е искане за извънреден пленум на "столетницата"
Публикувана: 18 Sep 2019 | 19:35

Двадесет кандидати за общински съветници от БСП - Варна, с декларация до Медийна група "Черно море" заявиха, че няма да участват в пренаредената от пленума на столетница листа за изборите в морската столица, ако тя не бъде регистрирана в одобрения от местната структура на партията вариант.

Това значи, че за водач на листата в ОИК - Варна, трябва да бъде вписан градският лидер на "червените" Борислав Гуцанов, а не проф. Анелия Клисарова, която е и кандидат за кмет на Варна, посочен от националния съвет на БСП в неделя.


Събрани са и подписите, и е входирано искане за свикване на извънредно заседание на Националния съвет на партията заради решението от неделя, става ясно от друг мейл до нашата медия.


В него се посочва:


"Предлагаме на ИБ на НС да насрочи заседанието при следния дневен ред, подкрепен от 64 членове на НС на БСП, с което да се даде възможност да се дискутират нормално и да се преразгледат отделни решения за утвърдени кандидати:

1. Отменя решението на НС на БСП от 15.09.2019 г. по т. 1 в частта за кандидатите на Варна, поради неговото обявяване  в нарушение на Устава.


2. Потвърждава позицията на НС на БСП срещу подкрепата за кандидатурата на Костадин Костадинов за кмет на община Варна.


3. Преразглеждане на решението на НС на БСП от 03.09.2019 г. за утвърждаване на кандидати за местни органи в община Сандански."


Припомняме, че последният срок за регистрация на кандидатите в общинските избирателни комисии е 24 септември.

 

Прочетете още: Раздор в БСП, Гуцанов обжалва решението на пленума за Клисарова

Коментари ( 0 )