IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Политика
17:43 | 1 декември 2019
Обновен: 07:39 | 15 април 2024

Премиерът предлага Деница Сачева за социален министър

В момента тя е заместник-министър на образованието

По материала работи: Слав Велев
Премиерът предлага Деница Сачева за социален министър

Деница Сачева. Снимка: Bulgaria ON AIR Архив

Премиерът Бойко Борисов ще предложи Деница Сачева за министър на труда и социалната политика във вторник. Това обяви Бойко Борисов, който днес заедно с финансовия министър Владислав Горанов коментираха повишената оценка за България от кредитната агенция Standard&Poors.„Пет пъти досега съм връщал оставката му, в петък го извиках и му казах, че никой не иска да работи с него от кабинета, а пък ако толкова си го харесват майките, някога като управляват, да си го сложат за министър и готово“, коментира днес Борисов, цитиран от БТА.

 

Деница Сачева в момента е заместник-министър на образованието. В предишното правителство на ГЕРБ тя беше заместник-министър на труда и социалната политика.В петък Бойко Борисов поиска и прие оставката на Бисер Петков като министър на труда и социалната политика.Според вицепремиера Томислав Дончев мотивът за поисканата оставка е бил неизпълненото очакване на премиера за по-високо темпо и по-високи резултати в Министерството на труда и социалната политика.

 

Бойко Борисов заяви, че областният управител на Перник Ирена Соколова е информирана за поисканата оставка."В сряда ще има решение на Министерския съвет, но аз съм й го обявил, казано й е, подготвили сме човек", каза премиерът.Той посочи, че е имало градове и области, които са били с по-тежък воден проблем, но са минали на режим, който сега е отменен и посочи, че заради изборите не са били предприети съответните действия.

dnes.bg

Четете още: Във Витлеем запалиха елхата

 

 

Коментари

Новини Варна