IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Политика
11:40 | 3 юни 2020
Обновен: 11:35 | 19 април 2024

Борисов: От 15 юни мерките падат, остават социалните

Ако е ресторант, може да сте без маски, рече той на министрите

По материала работи: Ставри Таргов
Борисов: От 15 юни мерките падат, остават социалните

Всички мерки освен социалните ще отпаднат от 15 юни, когато изтича извънредната епидемична обстановка.
Това коментира премиерът Бойко Борисов на първото присъствено заседание на Министерския съвет от началото на пандемията. Три месеца кабинетът заседаваше редовно и извънредно онлайн.


Борисов каза, че има недомислици в заповедта за носене на маски на закрито и те са се отразили и на заседанието на правителството.

 

"Ако донесем по една чиния с ядене, може да сте без маски. Ако е ресторант, може да сте без маски, а сега трябва да сте с маски. Представете си как изглежда това. Сега сме се маскирали.

 

Ако донесат ядене, може да сме без маски", каза той. За пример Борисов даде и бонбоните, с които икономическият министър Емил Караниколов черпи за рождения си ден и които също можело да се приемат като храна.

 

По думите му всеки ден се създава проблем на хората с нещо недомислено. Борисов нареди на здравния министър Кирил Ананиев да поправи още днес заповедта.

 

Още новини за коронавируса на Dnes.bg

Коментари

Новини Варна