IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Политика
11:45 | 6 юли 2020
Обновен: 04:40 | 19 април 2024

Калната вода от Шокъровия канал във Варна - заради авария на ВиК

Питейна вода с примеси е попаднала в морето

По материала работи: Ставри Таргов
Снимка БНР.

Няма замърсяване на морската вода от изпуснатите през Шокъровия канал във Варна в края на миналата седмица количества вода в морето. Това коментира управителят на ВИК-Варна, Валентин Вълканов.

 

Той обясни, че е станала авария на водопровода Варна-„Златни пясъци”, който е с диаметър 120 сантиметра и заради ремонта е изпусната голямо количество питейна вода:

 

"За да може да освободим водните количества, които се намират във водата, ги изпускаме от оттоци, които са предвидени за такава цел.

 

Такъв отток горе, на ул."Христо Смирненски" под Военна болница има до канала, който пресича целия град и който се влива в Шокъровия канал, долу до морето.

 

Ние сме изпуснали питейна вода от порядъка на 100 000 кубика, която тече по отворения външен канал. Тя, по своя път, събира пясък, прах, тя не е отпадъчна вода, няма как тази питейна вода по някакъв начин да замърсява морето".

През уикенда слушатели сигнализираха,че кална вода се излива в морето и това предизвика съмнения, че морето е замърсено.

 

БНР

Коментари

Новини Варна