Марешки пак проговори за присъдата си: Чувствам се изнасилен!
Аз ще бъда първият човек, който е осъден за това, че е искал наем за своя вещ
Публикувана: 25 Sep 2020 | 8:48

Лидерът на "Воля" Веселин Марешки получи 4-годишна ефективна присъда по дело за изнудване.

 

Той и Красимира Колева са признати за виновни, че от 9 октомври до 16 ноември 2014 г. с цел да принудят Асен Миланов да заплаща всеки месец 10 000 лв., го заплашили с разрушаване на стопанисваното от него заведение и със създаване на пречки на търговската дейност.
 


"Няма съмнение, че имотът, върху който незаконно е построена тази постройка, е собственост на наша фирма", каза в предаването "Лице в лице" по bTV Веселин Марешки.
 

 

Той донесе и документ от съда, в който е записано, че строежът, който е трябвало да бъде унищожен, е изграден на терен, собственост на "Варна Фарма Холдинг", която е една от неговите най-големи семейни фирми.
 

 

"Аз ще бъда първият човек, който е осъден за това, че е искал наем за своя вещ и още по-лошото - те казват, че аз съм го заплашил с разрушаване на негово имущество.

 

Всяко имущество, което е върху моя земя, е мое имущество", каза Марешки.
 

 

"Чувствам се изнасилен, както много българи, на които им крадат имотите", допълни той.
 

 

"Излиза, че борецът срещу незаконните постройки в България става жертва и бива осъден за това, че е сезирал контролните органи да разрушат незаконна постройка", заяви още лидерът на "Воля".
 

 

Веселин Марешки отрече да го е заплашвал и удрял.
 

 

"Няма как да има заплаха за рушене на незаконна постройка, защото по принцип те не трябва да съществуват", допълни той.
 

 

Заради присъдата от БСП поискаха оставката му, а той ги нарече изверги. Марешки бе категоричен, че няма да я подаде, съобщава Dnes.dir.bg.

Коментари ( 0 )