SENSHI 4 изправя младия ни муай тай талант Али Юзеир срещу националния шампион на Казахстан в киокушин двубой
Публикувана: 20 Sep 2019 | 17:08

Един от младитенибойниталантиАлиЮзеир, който само преди дни постигна престижна и категорична победа над шесткратен световен шампион по муай тай на една от най-големите професионални гали в Копенхаген, сега ще дойде в България, за да направи дебюта си на професионалната сцена на SENSHI.На 26 октомври в Двореца на културата и спорта във Варна юношата на варненскияспортенклуб "Вокил", който от годиниживее и тренира в Дания, ще се изправи срещу националния шампион по киокушин на Казахстанза 2018 г. и носител на награда от Азиатската шампионска лига Серали Абилкасим.

                  

Сблъсъкът между двамата ще бъде в категория до 70 кг по правилата на Професионалната лига на Световния киокушин съюз. Юзеир има десетки титли зад гърба си. През юли той постигна впечатляваща победа на професионална гала в Италия срещу представител от домакините, а през 2018 г. завоюва световната титла по муай тай на WMF. Бил е и балкански шампион по кикбокс за 2017 г.

 

 

И двамата бойци са на 20-годишна възраст, като при Юзеир отива преимуществото да е по-висок. Българинът е 186 см, докато шампионът на Казахстан е висок 172 см. Абилкасим, обаче, разполага с друга важна преднина – опит на ринга на SENSHI и предишна победа по новия правилник на Професионалната лига на Световния киокушин съюз.

 

На третото издание на зрелищната гала през юли в Камчия казахстанецът надви боец от Беларус с мощно дясно кроше, което му подпечата победа с технически нокаут. По пътя си към купата на SENSHI Серали беше спрян от 31-годишния Сулиман Косумов от Русия, който също е част големите звездни имена в бойната карта на SENSHI 4. Косумов е финалист от супертурнира Tatneft. На 26 октомври в Двореца на културата и спорта той ще бъде голямото предизвикателство пред Богдан Шумаров.

 

 

Много атрактивна се очертава да бъде и срещата на третия българин, който към момента е ясен от бойната карта на SENSHI – Николай Йоргов. Той ще се изправи срещу японец, който е обявен за пети в класацията на 100-те най-добри киокушин бойци в света.

 

Зрелището на 26 октомври ще бъде допълнено от още 9 много класни мача по кикбокс и киокушин, които тепърва ще бъдат обявени. Специален гост на галата ще бъде легендата от К-1 Петер Артс. Той ще пристигне във Варна с четирима от своите най-добри бойци, които ще се бият на арената на SENSHI.

 

Билетите за бойното шоу вече са в продажба на цени от 10 лв. и 20 лв. в мрежата на Eventim.bg.

Коментари ( 0 )