IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Спорт
10:45 | 28 май 2020
Обновен: 09:19 | 24 април 2024

Леката атлетика и ДЮШ на "Спартак" на нож във Варна

Представителите на „царицата“ на спортовете се жалват от малкото време за тренировки

По материала работи: Слав Велев
Снимка: Черно море, АРХИВ

Сериозен проблем назря във Варна по отношение тренировките на открито на лекоатлетическите клубове в града заради рестрикциите, наложени заради ограничаване на пандемията от коронавирус. Местните атлети тренираха на пистата на стадион "Локомотив", където занимания водят отборите от детско-юношеската школа (ДЮШ) на футболния отбор на Спартак-Варна.

 

Вчера лекоатлетическите клубове са получили уведомления, че могат да ползват пистата единствено в часовете от 12:00 до 15:00 и след 20:00 часа, както и chernomore.bg писа по-рано. Това е породило сериозно негодувание във варненските лекоатлетически среди.

 

Ето какво написа в социалните мрежи председателят на СКЛА Евър Крум Крумов:

 

"Спортен Комплекс „ Локомотив „ Варна вече го няма като цялостно съоръжение ! Разделен е на две части ! Без диалог , без информация ! Защо и от кого ?


СК „ Локомотив през последните 10 години беше съоръжение ползване от 8 вида спорт : Лека атлетика , Баскетбол , Хандбал , Борба , Пожаро-приложен спорт , Футбол , Бойни спортове, Стрелба с лък и съответно , граждани , бягащи за здраве.
 

На 26.05.2020 г. , Лекоатлетическите клубове не бяха допуснати до Лекоатлетическата писта на Стадиона . Той беше заключен и ни бяха връчени уведомления от пазача , че Леката атлетика може да ползва пистата единствено от 12.00 часа до 15.00 часа и след 20.00 часа. Това са най – странните часове , в които може да се тренира , особено за високи постижения и като се има предвид , че състезателите – ученици учат на 2 смени , а Спортно училище има двуразови тренировки – сутрин и следобед .
Вчера гледахме през оградата на заключения стадион , как двадесетина футболисти на 12-14 години тренират на заключения за нас стадион , а около 3-4 пъти повече Лекоатлети се чудеха къде да тренират .

 

Клубовете , трениращи в СК „ Локомотив „ имат актуални договори за ползване на базата с Община Варна.Кой , кога , как и защо е взел това решение в полза само на 1 спорт – Футбол ? Лекоатлетическата тартанова писта е направена с пари на Община Варна ! Какъв е проблемът , Футболът да тренира на тревния терен , а Лекоатлетите и другите спортове на територията на Комплекса , да бягат на Пистата ?
 

За последните 10 години , спортистите трениращи в комплекс „ Локомотив „ , са завоювали за Варна хиляди медали и шампионски титли от Национални , Балкански , Европейски и Световни шампионати . Само Леката атлетика има 711 медала от Национални шампионати , като 271 от тях са златни ; както и 20  Балкански титли и медали , редица  Национални рекорди  и покрити нормативи и участие на Световни и Европейски шампионати .
 

Мисля , че причината за тази , меко казано неприятна ситуация с лишаването ни от база за тренировки , е липсата на диалог между Клубовете и Общината.
 

Благодарни сме на Община Варна , за това , че подпомага финансово Клубовете , осигурява спортна база чрез договори , награждава морално и материално спортисти , треньори, отбори и деятели ! Оценяваме грижата на Общината за Спорта в гр. Варна ! Затова се обръщам към хората , които имат властта , за бързо разрешаване на тази ситуация , за възстановяване на нормален тренировъчен процес за Клубовете от СК „ Локомотив „ , защото Летните шампионати чукат на вратата !"
 

Крум Крумов
Председател на СКЛА " ЕВЪР " Варна

 

Черно море

Коментари

Новини Варна