IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
13:52 | 6 юли 2020
Обновен: 02:43 | 17 април 2024

16 станаха положителните проби за COVID-19 в ПФК Черно море

Това обявиха "моряците" на официалната си страница

По материала работи: Ставри Таргов
16 станаха положителните проби за COVID-19 в ПФК Черно море

В Черно море има 16 положителни проби на коронавирус, обявиха от клуба на официалната си страница.

 

Тестовете бяха направени след мача с Царско село (4:1), когато стана ясно, че футболист на столичани е играл, заразен с COVID-19.

 

Ето съобщението на "моряците":

 

"След като научихме, че футболистът на "Царско село" Кавдански е играл с положителна проба за коронавирус /Covid-19/ в срещата с "Черно море", на 05.07.2020 г., бяха направени два PCR-теста на представителния отбор на клуба.

 

За съжаление резултатите установиха 16 положителни проби. Всички футболисти с положителен тест са карантинирани, като сме взели необходимите предпазни мерки. Уведомили сме медицинската комисия и отдел спортно-технически на БФС, като очакваме техните указания.

 

Съгласно предписанията на медицинската комисия, в деня преди мача с "Арда", насрочен за 06.07.2020 г., отново ще бъдат тествани футболистите, включително тези от юношеските формации на клуба, които ще попълнят групата за този толкова отговорен двубой.

 

Още новини от света на футбола четете в Gol.bg

 

Още по темата   Удължават до края на юли извънредната епидемиологична обстановка

Коментари

Новини Варна