Протест срещу джебчии затвори Айфеловата кула
Крадците често работят в групи от по 5-6 човека
Публикувана: 22 May 2015 | 18:51

Символът на френската столица Париж Айфеловата кула затвори врати за посетители, след като персоналът й обяви протест срещу множеството банди от джебчии в района около сградата.

В свое изявление служителите на 126-годишната постройка заявиха, че са взели решението за протеста заради "увеличените джебчийски кражби около Айфеловата кула, както и няколко заплахи и нападения".

Според някои служители от персонала крадците често работят в групи от по 5-6 човека, като е имало случаи техният брой да достигне и до 30 човека в една-единствена група, а и често е имало и побоища между тях. Друг работник в кулата споделя, че дори е бил заплашван от джебчия при опит да го изгони от обекта.

Затварянето на Айфеловата кула напомни на подобен случай през 2013 г., когато Лувърът – другата емблематична за Париж сграда - затвори врати, след като персоналът й също проведе протест заради крадци. Тогава хиляди туристи не можаха да посетят известния дворец, дом на едни от най-красивите произведения на изкуството в страната. След протеста властите изпратиха допълнителна полицейска охрана, която да наблюдава мястото, посещавано от 10 млн. туристи годишно.

Най-чести жертви на крадците в Париж са китайските туристи заради увеличението на заможни китайци, които посещават френската столица.

Коментари ( 0 )