Лидерът на шотландските консерватори подаде оставка
Рут Дейвидсън е отявлен критик на възможността за раздяла между Великобритания и ЕС без споразумение
Публикувана: 29 Aug 2019 | 20:28

Рут Дейвидсън , лидерът на шотландските консерватори, подаде оставка, съобщават от CNN, цитирани от Bloomberg TV Bulgaria.
 

„Докато не съм крила конфликта, който изпитвах по отношение на Brexit, се опитах да начертая курс за нашата партия, който зачита и уважава резултатите от референдума, като в същото време се стреми да увеличи възможностите и да смекчи риска за ключови шотландски бизнеси и сектори“, пише в писмо Дейвидсън.
 

Въпреки че е отявлен критик на възможността за раздяла между Великобритания и Европейския съюз без споразумение, в остатъка от писмото си партийният лидер посочва като основни причини за оставката си решението да прекара повече време със семейството си.


"Страхувам се, че опитвайки се да бъда добър лидер през годините, се оказах слаба дъщеря, сестра, партньор и приятел", обяснява политикът.


По време на пресконференция, малко след като обяви новината за оставката си, Дейвидсън призова министрите да подкрепят споразумението за Brexit на четвъртия опит за прокарването му в парламента, като добави, че премиерът Борис Джонсън полага усилия да осигури сделка.
 

„Нека ЕС чуе, че ще гласувате“ за споразумение, прикани Дейвидсън.
 

Тя добави, че е имала разговори с министър-председателя миналата вечер, а посланието ѝ към него е именно за постигането на сделка с блока.


Четете още: СЗО: Морбили се завръща в Европа!

Коментари ( 0 )