IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Свят
12:37 | 27 март 2020
Обновен: 20:24 | 12 март 2024

Добра новина! СЗО: Има признаци за забавяне на разпространението на коронавируса в Европа

Безпрецедентните мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса са спечелили време за държавите и са намалили натиска върху здравните им системи

По материала работи: manager
Добра новина! СЗО: Има признаци за забавяне на разпространението на коронавируса в Европа

В Европа има признаци за забавяне на разпространението на новия коронавирус, въпреки че ситуацията остава сериозна. Това каза директорът на европейския клон на Световната здравна организация (СЗО) Ханс Клуге, цитиран от Франс прес и БТА, съобщи nova.bg.

 

„Въпреки че ситуацията продължава да е доста тревожна, започваме да виждаме окуражаващи знаци”, заяви Клуге на пресконференция, излъчвана онлайн от Копенхаген.

 

В Италия, която е европейската държава с най-много заразени с коронавируса, се наблюдава леко намаляване на новите случаи на заразяване, въпреки че още е прекалено рано да се каже, че пандемията там е достигнала своя апогей, изтъкна той.

 

СЗО Европа, в която членуват 53 страни, вече регистрира 220 000 случая на заразяване с коронавируса и 11 987 починали.

 

„Близо 60 процента от заразените и 70 процента от починалите от коронавируса по света са в Европа”, отбеляза Клуге.

 

В същото време ръководителят на СЗО Европа посочи, че безпрецедентните мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса са спечелили време за държавите и са намалили натиска върху здравните им системи.

 

#ОстаниВкъщи

 

Коментари

Новини Варна