Арестуваха екип на CNN в САЩ
Телевизията предава задържането на Омар Хименес е задържан на протестите в Минесота
Публикувана: 29 May 2020 | 16:35
Снимка: CNN

Журналистът от CNN Омар Хименес e арестуван по време на пряко включване от мястото на протестите в Минеаполис. Преди това той се е идентифицирал пред офицерите. На другите двама души в екипа му - продуцентът и операторът, също са поставени белезници. Полицаите взимат и камерата на телевизията, но не осъзнават, че тя продължава да записва случващото се, предаде "ДНЕС.bg".

 

От CNN нарекоха ареста на екипа им "нарушение на Първата поправка" и настояха служителите им да бъдат пуснати веднага на свобода.

 

"Полицията ще има много какво да обяснява", казва бившият полицай Чарлз Рамзи, който е ръководил отдели във Филаделфия и Вашингтон. Според него в ареста на журналистите няма "никаква логика".

 

"Той се е представил на полицаите, вижда се акредитацията му. Ако не искаш да е там, просто го помоли да се премести", казва Рамзи.

 

След като губернаторът на Минесота се извини на CNN, Омар Хименес и екипът му бяха освободени. Той сподели, че се е чувствал спокоен само заради факта, че цяла Америка вижда какво се случва с него.

 

Още новини от САЩ ще намерите на "ДНЕС.bg"

Коментари ( 0 )