Почина най-възрастният мъж на Земята
Боб Уейтън се спомина на 112 години, едва няколко месеца, след като наследи титлата през февруари
Публикувана: 29 May 2020 | 15:27

Най-възрастният мъж на Земята - британецът Боб Уейтън, е починал вчера от рак. Той бе на 112 година, а титлата му бе предадена през февруари месец 2020 г., след като японецът Читецу Ватанабе почина също на 112 години, предаде "ДНЕС.bg".

 

"Боб почина спокойно в съня си от рак на 28 май 2020 година, в апартамента си в Хепшир, където живя самостоятелно. На 112 години Боб бе най-възрастният мъж на Земята", гласи изявление на семейството му.

 

"Боб бе невероятен човек и за нас, семейството му, това не се дължи само на преклонната му възраст. Той беше модел за подражание за нас и се интересуваше от живота на много хора по целия свят. Виждаше всеки като свой брат и сестра и вярваше, че трябва да се обичаме и да се грижим един за друг. Боб имаше много, много приятели. Обичаше да чете и да говори за политика, теология и екология до смъртта си", допълва семейството му.
 

112-годишният Боб бе наистина загрижен за природата. Вторият етаж от къщата му беше пълен с малки вятърни мелници, които сам създава и продава за благотворителност.

 

Последният рожден ден на Уейтън бе на 29 март. Той така и не успя да приеме гости, заради пандемията от коронавирус. "Светът е в лек хаос", пошегува се той пред The Guardian. Отказа и картичката, която кралица Елизабет II му бе пратила, тъй като "не иска да е в тежест на данъкоплатците, а и вече има 10 от нея".

 

Още новини от Европа ще намерите на "ДНЕС.bg"

 

Коментари ( 0 )