IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Свят
14:17 | 13 август 2020
Обновен: 04:47 | 2 март 2024

България трайно се настани сред рисковите за Германия дъжави

Немски туристи масово анулират резервациите си за летния сезон на Северното ни Черноморие

По материала работи: Слав Велев
България трайно се настани сред рисковите за Германия дъжави

Страната ни попадна в списък на петте рискови страни в Европа, от които пристигащите в Германия са диагностицирани с COVID-19, сочи доклад на института „Роберт Кох“.

 

Най-много случаи на завърнали се заразени са от Балканските държави – Косово, Турция, Хърватия и Сърбия. На пето място е България с диагностицирани 166 пристигнали от страната ни, като данните са за последните четири седмици.

 

Според властите в провинция Северен Рейн - Вестфалия всеки четвърти, завърнал се от почивка в страната или чужбина, е с COVID-19.

 

В Бавария хиляди изследвани туристи все още не са информирани за резултатите си. Там са взети около 44 хиляди проби, като сред тях 900 са положителни, съобщават здравните власти.

 

Немски туристи масово анулират резервациите си за летния сезон на Северното ни Черноморие. Новината бе потвърдена пред радио България от представители на местните браншови асоциации.

 

Особено сериозно е положението в курорта „Златни пясъци“, където хотелиери се готвят да закриват сезона.

 

Неприятната ситуация възникна в резултат на призивите на Германия към своите граждани да избягват пътувания към българското Северно Черноморие заради пандемията с коронавирус.

 

Павлин Косев – председател на Варненската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите, коментира, че не трябва да се правят паралели с предишни сезони, защото настоящата ситуация е извънредна и непредвидима. Въпреки пандемията и призивите да не се пътува, в момента на Северното ни крайбрежие сезонът е в разгара си.

Коментари

Новини Варна