Изложба вдъхновява за борба с домашното насилие
Експозиция от плакати и книги е подредена във фоайето на Регионалната библиотека Пенчо Славейков
Публикувана: 21 Jun 2017 | 14:58

Изложба, която има за цел да популяризира превенцията на домашното насилие е подредена във фоайето на Регионалната библиотека „Пенчо Славейков“. Експозицията включва плакати и книги. Плакатите са част от пътуваща изложба, която обикаля различни градове на страната, а изданията, посветени на женската душевност и домашното насилие, са от фонда на библиотеката.  Първите се заемат често от читателите, а към вторите посягат обикновено студенти и хора, които се занимават професионално с тази проблематика, коментира пред медийна група „Черно море“ Емил Демирев от РБ „Пенчо Славейков“. 

 


Целта на инициативата е ранна превенция на домашното насилие и дискриминацията и оказване на помощ на жертвите. „Решихме да приемем тази изложба, за да изразим  съпричастност с болката и страданието на жертвите и съм щастлива, че читателите откликнаха на тази инициатива“, подчерта Радка Калчева – директор на РБ „Пенчо Славейков“. 

 


Експозицията ще обиколи над 50 населени места в цялата страна. Тя се излага в регионални библиотеки, университети, културни центрове в страната, а целта й е да намали проявите на грубост, да засили толерантността и да активизира обществения дебат.

 

Изложбата ще остане във фоайето на РБ "Пенчо Славейков" до края на месеца. 


Полина Петрова
Снимки Пламен Гутинов

 

Коментари ( 0 )