IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Новини Варна
19:26 | 7 април 2020
Обновен: 21:51 | 23 април 2024

Общинските съвети може да провеждат заседания от разстояние

Промените в закона за извънредното положение слагат край на споровете по въпроса

По материала работи: Борис Проданов
Общинските съвети може да провеждат заседания от разстояние

Промените в закона за извънредното положение са факт - слага се край на споровете дали колективните органи на власт като Висшия съдебен съвет и общинските съвети могат да заседават и да вземат решения валидно чрез видеоконферентна връзка по време на извънредното положение. Това написа във Фейсбук председателят на Общинския съвет във Варна Тодор Балабанов, като се позова на текст от новата наредба.

 

Новият регламент гласи следното: „До отмяната на извънредното положение държавни и местни органи, съвети, комитети, комисии, включително органи на управление или контрол на фондове, сметки и други, които не са юридически лица, може да провеждат заседания от разстояние, като се осигурява пряко и виртуално участие при спазване изискванията за кворум и лично гласуване, или да приемат решения неприсъствено. За проведеното заседание се изготвя протокол. За неуредените въпроси се прилагат специалните закони и актовете по прилагането им“.

 

Още по темата: Тодор Балабанов: Общински съвет - Варна, започва виртуални заседания на комисиите

 

 

Коментари

Новини Варна