IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
10:00 | 17 май 2020
Обновен: 04:13 | 20 април 2024

Възобновява се конкурсът за матроси във Варна

100 са вакантните длъжности във Военноморските сили

По материала работи: Слав Велев
Снимка: ВМС

Възобновява се конкурсът за матроси /войници/ във формированията на Военноморските сили /ВМС/, съобщиха от Министерството на отбраната.

 

Той беше обявен със заповед на министъра на отбраната в средата на януари, но поради строгите противоепидемични мерки приемът на документи временно бе спрян.

 

Военноморските сили обявяват конкурс за 100 вакантни длъжности за матроси.

 

До 29 май кандидатите за участие в конкурса могат да подават писмени заявления и всички необходими документи до командира на ВМС чрез структурите на Централно военно окръжие по постоянен адрес. Съгласно последните промени в Закона за отбраната и въоръжените сили възрастта за прием на кандидати за военна служба е до 40 години.

 

Обявените 100 свободни места са във военните формирования във Варна, Бургас, Сенокос /община Балчик/, Приселци /община Аврен/. Търсят се боцмани, радиотелеграфисти, радиометристи, механици, електромеханици, машинисти, водолаз, шофьори и др.

 

Сред изискванията към кандидатите са да имат българско гражданство, минимум завършено средно образование, да са годни за военна служба, да не са осъждани за умишлено престъпление от общ характер. За длъжностите на спасителен кораб, фрегата, ракетен катер, учебно-спомагателен кораб, базов миночистач и др. се изисква кандидатът да покрива медицинските стандарти за годност за плавателна служба на надводни кораби.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна