Продължават акциите срещу битовата престъпност във Варненско
Органите на реда ще респектират криминалния контингент и в най-малките населени места в цялата страна
Публикувана: 25 May 2020 | 12:19

Специализираните полицейски операции за превенция на битовата престъпност и на другите видове закононарушения продължават, както преди извънредното положение, това обявиха главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов и апелативният прокурор на Варна Владимир Чавдаров, по време на брифинг в морската столица вчера.

 

“С главния прокурор сме си поставили амбициозната цел, не че статистиката ни е лоша, но в края на годината тя да бъде в съвсем други цифри“, каза Иванов, цитиран от БНР.

 

“В тази връзка, както каза г-н Иванов, основните приоритети, които бяха поставени във връзка със съвместните специализирани полицейски операции под наблюдението на Прокуратурата на Република България по отношение на битовата престъпност, по отношение на лицата с две и повече досъдебни производства, по отношение на разпространение на наркотици, и по отношение на нарушенията на Закона за движение по пътищата – техният интензитет беше намален с оглед извънредното положение. Сега с наши разпореждания са възобновени, изготвени са съответни графици по областни градове“, каза Владимир Чавдаров.

Коментари ( 0 )