IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Новини Варна
08:47 | 4 юли 2020
Обновен: 12:59 | 21 април 2024

Събират дарения за възсрастното семейство, останало без дом след пожар във Варна

Родителите на покойната известна варненска хореографка и манекенка Диди Янкова останаха без покрив след жесток пожар, докато били на гробищата

По материала работи: Слав Велев
Събират дарения за възсрастното семейство, останало без дом след пожар във Варна

Варненската общественост и модният живот в града организират акция за подпомагане на възрастно семейство от морската столица, което остана без дом след пожар.

 

На 27 юни огнената стихия изпепели апартамента им в района на техникумите във Варна. В него живело възрастно смейство - родителите на покойната варненска красавица Диди Янкова, който си отиде преждевремнно от рак преди две години.

Пламъците лумват в 10:30 сутринта на втория етаж на кооперация  на улица „Цанко Дюстабанов“ 12, докато възрастното семейство е на гроба на дъщеря си. За минути пламъците поглъщат единственото жилище на родителите на красавицата.

 

Сега Величко и Мария Великови са без покрив над главата си.

 

Организаторите на „Мис Варна“ посветиха Фестивала на модата в памет на Диди Янкова, която бе една от най-известните фигури в модните среди, дългогодишен хореограф, сценограф и дизайнер на конкурса „Мис Варна“, който редом с Мира Матеева провеждат от около 20 години насам. Тя почина на 21 юни 2018 г. след като загуби тежка битка с рака.

 

Сега приятели на семейството и на покойната им дъщеря са подели кампания за набиране на средства, за да се помогне на възрастните хора.

 

 

Черно море

Коментари

Новини Варна