България дава на Съда на ЕС пакет "Мобилност"
Одобрено е и Писмо за ангажимент за експертна помощ, за осигуряване защита на правата и интересите на Република България
Публикувана: 15 Jul 2020 | 16:41

Правителството одобри действията на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков за организиране и осъществяване защитата на правата и интересите на България пред Съда на Европейския съюз по приетите законодателни актове по Пакет Мобилност I. Одобрено е и приложеното Писмо за ангажимент (Engagement Letter) за ангажиране на експертна помощ за осигуряване защита на правата и интересите на Република България пред Съда на Европейския съюз по приетите законодателни актове по Пакет Мобилност I. Това съобщават от пресслужбата на МС.

 

Срокът на оспорване на посочените актове пред Съда на Европейския съюз е приблизително два месеца от тяхното публикуване в „Официален вестник“ на Европейския съюз. Българската страна поддържа необходимия контакт по темата и с другите държави-членки от т. нар. група „единомислещи“ държави – Полша, Унгария, Литва, Латвия, Малта, Кипър, Естония, Румъния. За подготовката на необходимите правни и фактически аргументи и всички относими доказателства с цел изготвянето на проект на позиция, за сезирането на Съда на Европейския съюз и осъществяване на процесуалното представителство пред Съда, е необходима качествена и специализирана експертна помощ. Целта е да се подготви документ, който със съответните изменения, (ако такива са необходими съгласно изисквания/бележки на българските власти), да бъде основа на проект на позиция, съответно и на жалба пред Съда на Европейския съюз.

Коментари ( 0 )