IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Новини Варна
14:45 | 16 юли 2020
Обновен: 23:39 | 24 март 2024

Продавачка обра жена във Варна

Младата неомъжена вишистка от Силистра отмъкнала портмонето на друга дама и пазарувала с дебитната й карта

По материала работи: Слав Велев
Продавачка обра жена във Варна

Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между държавното обвинение и 27-годишната Иванка Йорданова, с което тя се признава за виновна за извършване на кражба и използване на платежен инструмент без съгласието на титуляря, съобщиха от пресслужбата на правораздавателния орган.
 
 
На 18.02.2020 г. във Варна тя отнела чуждо портмоне и сумата от 784,21 лева всичко на обща стойност 811,96 лв. от жена, без нейното съгласие. В условията на продължавано престъпление Иванка използвала намерената в портмонето дебитна карта, за да заплати стоки на стойност 35,29 лв.
 
 
Иванка Йорданова е родена в Силистра, живее във Варна, с висше образование, работи като подавач-консултант, неомъжена, неосъждана.
 
 
Варненският окръжен съд, след като се запозна с изготвеното споразумение, намери, че същото не противоречи на закона и морала и го одобри.
 
 
Съдът се увери, че подсъдимата е възстановила причинените от деянията имуществени вреди на пострадалата.
 
 
По този начин беше прекратено наказателното производство срещу 27-годишната жена, която прие да изтърпи най- тежкото от наложените й наказания, а именно „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 10 месеца , изтърпяването на което се отлага с изпитателен срок от 3 години.
 
 
Подсъдимата Иванка Йорданова прие да заплати направените по делото разноски в размер на 99,63 лева в полза на Държавата, по сметка на ОД-МВР-Варна.
 
 
Одобреното от съда споразумение има последиците на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване или протест.
 
 
Черно море

Коментари

Новини Варна