106 нови са поставени под карантина във Варна за седмица
Инспекторите не откриха нарушения на мерките въпреки сигналите и жалбите
Публикувана: 25 Jul 2020 | 16:55

106 предписания за спазване на 14-дневния карантинен срок на поставените под карантина лица, пребиваващи на територията на град Варна са връчили инспекторите от РЗИ за периода 17 ÷ 23 юни 2020 година, съобщиха от инспекцията.

 

През седмицата служители на отдел ДЗК са извършили проверки на 81 обекта, във връзка със спазването на заповеди на министъра на здравеопазването във връзка с извънредната епидемична обстановка. Проверени са били детски градини и здравни кабинети, кухненски блок и пералня към тях, център за работа с деца, търговски център тип мол, хотел, открити и закрити плувни басейни, кол център, фитнес, СПА център, салони за красота, офис, оптики, селскостопанска аптека, заведения за хранене и развлечения – ресторанти, заведения за бързо хранене, питейни заведения – кафе – барове, магазини за хранителни стоки и др.


Обработени са 5 сигнала и 2 жалби, от които 4 сигнала са неоснователни, 1 сигнал и 2 жалби са препратени за решаване по компетентност до други институции.

За отчетния период са проверени и разкрити 23 плувни басейна във връзка с готовността на басейните и плажовете за сезон 2020г. в комисия с представители на РЗИ-Варна и Община Варна на основание Заповед на Кмета на Община Варна.

 

От служители на отдел “Организация и контрол на медицинските дейности” са направени 3 броя проверки в аптеки и в козметично студио.

 

Не са установени нарушения.

 

Черно море

Коментари ( 0 )