IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Новини Варна
15:45 | 5 август 2020
Обновен: 03:58 | 19 април 2024

Спипаха петима с наркотици при акция във Варненско

Полицаите закопчали надрусан с марихуана и амфети по улиците на Девня

По материала работи: Слав Велев
Спипаха петима с наркотици при акция във Варненско

Служителите на реда задържаха петима с наркотици във Варненско, съобщиха от ОД на МВР във Варна.

 

На 03.08. т.г., във Варна, при извършване на полицейска проверка в хотелска стая и намиращият се в нея 34-годишен мъж от Русе, е установено, че същият държи в себе си: пакетче, съдържащо бяло прахообразно вещество; пакетче с кристално вещество; 26 таблетки и електронна везна. Направената експертна справка установява, че се касае за кокаин с тегло 0,54 гр., хероин с тегло 7,74 гр. и амфетамин с тегло 0,91 грама.

 

Отново на 3 август, в Девня, при извършване на полицейска проверка на л.а. „БМВ“ с водач на 31 г., е установено, че същият държи в себе си пакетче, съдържащо зелена тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 1,89 грама.

 

На 3 август, около 23:30 часа, в гр. Суворово, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Ауди» с водач на 30 г. от Девня, е установено, че същият управлява МПС след употреба на наркотични вещества. Установено е също, че мъжът държи в себе си пакетче, съдържащо зелена тревиста маса, и пакетче с кристално вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 2,59 гр. и производно на амфетамин с тегло 0,03 гр.

 

Дни по-рано, на 1 август, във Варна, при извършване на полицейска проверка на непълнолетно момче, е установено, че същото държи в себе си пакетче, съдържащо зелена тревиста маса и мелничка със същото съдържание. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,45 гр.

 

На 31 юли, във Варна, при извършване на полицейска проверка на 42-годишен мъж, е установено, че същият държи в себе си две пакетчета, съдържащи кафяво прахообразно вещество, и пакетче с кристално вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за хероин с тегло 0,63 гр. и амфетамин с тегло 0,18 гр.

 

По случаите са образувани бързи полицейски производства, материалите са докладвани на прокурор в Районна прокуратура – Варна. Лицата са задържани за срок до 24 часа.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна