За седмица: 12 569 пътника кацнаха на летище Варна, само 4 -ма са представили отрицателен PCR тест
Разкриха 14 плувни басейна за седмица във Варна
Публикувана: 8 Aug 2020 | 10:59

За периода от 31.07.2020 г. до 06.08.2020 г. служители на отдел “Държавен здравен контрол” към РЗИ-Варна са проверили 69 обекта, във връзка със спазването на Заповеди на Министъра на здравеопазването и обявената с Решение на Министерски съвет извънредна епидемична обстановка, съобщиха от Здравната инспекция.

 

Инспекциите са извършени в детски градини и здравни кабинети, кухненски блок и пералня към тях, център за работа с деца, търговски център тип МОЛ, хотел, открити и закрити плувни басейни, кол център, фитнес, СПА център, салони за красота, офис, оптики, селскостопанска аптека, заведения за хранене и развлечения – ресторанти, заведения за бързо хранене, питейни заведения – кафе – барове, магазини за хранителни стоки и др.

 

През отчетния период са постъпили 2 сигнала. 3 сигнала са обработени от предходен период, от които 1 е основателен, 2 са неоснователни. Постъпила е 1 жалба, която е в процес на обработване.

 

Връчени са 218 предписания за спазване на 14-дневния карантинен срок на поставените под карантина лица, пребиваващи на територията на град Варна.

 

Служители на отдел ДЗК са включени в графика на Летище Варна. За периода са пристигнали 12 569 пътника, от които 4-ма пристигащи са представили отрицателен PCR тест за COVID-19.

 

За отчетния период са проверени и разкрити 14 плувни басейна за сезон 2020г. в комисия с представители на РЗИ-Варна и Община Варна на основание Заповед на Кмета на Община Варна.

 

Няма констатирани нарушения.

 

Черно море

Коментари ( 0 )