IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Новини Варна
15:35 | 4 септември 2020
Обновен: 03:00 | 26 март 2024

Опитали да унижат Костадинов в ареста

Лидерът на "Възраждане" е добре, само бил пресипнал след протеста. Държали го една нощ в Софийския затвор

По материала работи: Слав Велев
Опитали да унижат Костадинов в ареста

Лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов е добре и на свобода. Това съобщи самият той чрез профила си във Фейсбук. Той се жалва, че е бил арестуван и е нощувал в сградата на Софийския затвор, където е заключен на 2 септември. Там "репресивните органи" опитали да направят всичко възможно, за да се почувства унижен и смачкан. Костадинов обаче остава непреклонен. Той е в добро здравословно състояние и още тази вечер отива в Луковит, а след това се отправя директно към "тиъгълника на властта" на жълтите павета в столицата.

 

Ето какво написа Костадинов във Фейсбук:

 

"Много неща искам да ви кажа, но ще кажа само едно. Не ме притесни принудителното ми отвеждане от цивилни полицаи, не ме изплаши задържането ми в сградата на Софийския затвор, където бях заключен през нощта на 2 септември, нито всичко останало, което беше сторено от репресивните органи, за да се почувствам унижен и смачкан. Докато ме караха за Варна си мислех като ме пуснат дали парите, които имах в себе си (14 лева и 10 стотинки), ще са ми достатъчни, за да платя на таксито да ме откара до нас. Мислех си откъде ще намеря телефон, за да кажа на близките ми, че вече са ме пуснали, защото моят остана в София. Мислех си как ще вляза в аптеката за лекарство за изчезналия ми глас, след като спах в килията с дрехите, целите в петна от лютивия спрей, с който ни пръскаше полицията.

 

Когато излязох от следствието обаче пред сградата се бяха събрали двадесетина мои приятели и съмишленици, както и родителите ми. Не го очаквах, нямах представа какво се е случило, докато съм бил задържан. Не знаех, че хиляди хора са се вълнували какво се случва с мен, че са звъняли в полицията, че са протестирали за освобождаването ми. Задържането и репресията не ме пречупиха и не ме извадиха от равновесие, но това, което видях пред следствието и научих след освобождаването ми, ме трогна изключително много и едва сдържах емоцията си.

 

Благодаря ви, съмишленици и приятели мои! Много ви благодаря! Знаете, че аз не се страхувам и отдавна съм си сложил главата в торбата, но когато видя как и вас не ви е страх, това ме изпълва с огромна радост и вяра в нашата победа! Само заедно ще можем да се преборим за свободата си и през последните два дни ние показахме, че сме готови да направим всичко, за да живеем свободен и достоен живот в нормална държава!

 

Борбата продължава! Днес от 19 ч. съм на отворена среща с граждани в Луковит, а след това се прибирам в София и продължаваме с протестите до оставката на престъпния режим!"

 

Какво ще се случи, дали Костатдинов няма да бъде задържан отново и защо е бил принудително отведен във Варна предстои да разберем. От местната прокуратура все още не са излезли с информация по повод задържането на лидера на "Възраждане" на 2 септември в София. 

 

Припомняме че Софийска градска прокуратура (СГП) инициира пред Софийски градския съд (СГС) процедура по реда на чл.40, ал.1, т.1 от Закона за политическите партии, с която се иска заличаване на регистрацията на политическа партия „Възраждане“ и нейното разпускане.

 

В прокуратурата във Варна пък има образувано производство по предаване на Нова ТВ, което уличава Костадинов в злоупотреба с партийната субсидия. 

 

Черно море

 

Още по темата:

 

 

Коментари

Новини Варна