IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Крими
15:12 | 22 февруари 2017
Обновен: 22:20 | 24 април 2024

И 24-годишен стана жертва на ало-измамници

Схемата била познатата – съдействие на полицията

По материала работи: Пламен Янков
И 24-годишен стана жертва на ало-измамници

Не само възрастни хора са жертви на телефонни измамници. 24-годишен мъж също се е подвел по познатата схема и е дал сумата от 770 лева, съобщиха от ОДМВР - Пловдив, цитира dnes.bg.

 

Измаменият е от Хисаря, а мошениците действали по добре известният сценарий - съдействие на полицията.

 

Според първоначалната информация, на 21 февруари 24-годишният потърпевш получил телефонно обаждане от непознат, представил се за служител на реда.


Той обяснил, че в полицията в курортния град е задържан чужденец и трябва да бъде извършен превод на английски език. Минути след това последвал разговор с друг мъж, който заявил, че е адвокат на задържаното лице и потвърдил необходимостта от съдействие.

 

Впоследствие младежът получил допълнителни инструкции по телефона да преведе пари по определена банкова сметка и да закупи ваучери за мобилен оператор.

 

Изпълнявайки указанията, той дал общо 770 лева, които по-късно щели да му бъдат възстановени. Едва когато се явил в районното управление станало ясно, че е бил въвлечен в схемата на измамници.

 

По случая е образувано досъдебно производство. Предприети са активни действия за разкриване на извършителите на престъплението.

 

Четете още Спипаха ало-измамници, вилнели на територията на 7 общини

Варненка хвърли хиляди евро през терасата на ало измамници

Ало апаши обещаха ТВ интервю на старица

Коментари

Новини Варна