Наследница на Апостола: Скоро няма да се роди новият Левски
Публикувана: 3 Mar 2018 | 12:01

Жанина Христова е най-възрастната от наследниците на Апостола. Най-хубавите истории за него тя е чувала от своя дядо Бочо Загорски, който е внук на Яна, сестра на Дякона.

 

„Много искам, ако има начин, да се приближим към него някакси. Като човек той е бил много благ, много чувствителен, артистичен. Ако е живял в друго време, е щял да развие друг талант. Той е рисувал, пеел е много хубаво, носел е изкуствата в себе си", разказва Жанина Христова.

 

„По-добре, че не е доживял тази „свобода", която не тръгна много добре. Първо Стамболов щеше да го унищожи, аз имам такова чувство, нямаше да позволи Левски да бъде на върха", заявява наследницата на Апостола.

 

„Хората станаха егоисти. Кажете ми кой ще се лиши от всичко лично, за да се отдаде само на кауза, която ще донесе благо на отечеството и на народа си. А имаме нужда от такъв човек. Но аз не го виждам, поне засега", смята тя.

 

Скоро няма да се роди новият Левски, но би било хубаво да се роди, заявява още Жанина Христова. Днес Левски го няма, обобщава тя.

 

КРОСС

 

Още по темата: Варненци почетоха Освобождението (СНИМКИ)

Коментари ( 0 )