IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
България
18:50 | 18 януари 2017
Обновен: 09:33 | 18 април 2024

Кучета нахапаха жена, собствениците им отиват на съд

Животните били отглеждани, за да бранят добитък от чакали

По материала работи: Слав Велев
Кучета нахапаха жена, собствениците им отиват на съд

Шест добре охранени кучета нападнаха, хапаха и раниха тежко жена. Тримата им собственици отиват на съд.

Районната прокуратура в Благоевград внесе обвинителен акт срещу тримата и предстои да бъде насрочена дата за начало на съдебния процес.

 

Кървавата история е от април 2015 година. Тя се е случила в село Долна Железница.

 

Тримата мъже, които са близки роднини, отглеждали кучетата, за да пазят с тях домашните си животни от чакали и вълци.

 

Поради тази причина кучетата били охранени така, че към април 2015 г. всяко от тях било с височина от 60 до 70 см.

 

Животните често били държани отвързани и многократно нападали и проявявали агресивност спрямо хората, пише в обвинителния акт.

 

Пострадалата жена била нападната докато обработвала зеленчуковата си градина. Шестте кучета се приближили без тя да ги усети и я нападнали в гръб.

 

Агресивните животни успели да я повалят на земята, заобиколили я от всички страни и започнали настървено да хапят беззащитната жена. С големи усилия тя успяла да се отърве от тях и да се скрие във вилата си.

 

Братът на пострадалата, пристигнал след обаждането й, я заварил цялата окървавена. Жената била незабавно закарана в Центъра за спешна медицинска помощ в Благоевград.

 

Раните от ухапванията на кучетата се оказали толкова сериозни, че животът на пострадалата бил в опасност. Тя била транспортирана в  Хирургичното отделение на МБАЛ - Благоевград. Последвали и няколко пластични операции в УМБАЛ "Н.И. Пирогов" ЕАД.

 

Според заключението на разследването кучета причинили на жената обширни и дълбоки рани от ухапвания по двете подбедрици, коленeте, ръцете, лявата китка, мишниците, както и допълнителното им инфектиране.

 

Dnes.bg

 

Четете още: 

 

Коментари

Новини Варна