IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
България
15:15 | 26 април 2018
Обновен: 08:51 | 28 март 2024

Иванчева проговори за Ваклин: Срещали сме се два пъти – в общината

Според нея бизнесменът, която я обвинява за подкупа, щял да строи детска площадка

По материала работи: Слав Велев
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

 

Десислава Иванчева, задържаната за подкуп кметица на "Младост", обяви, че е виждала два пъти Александър Ваклин и то в общината.

 

Бизнесменът е човекът, обвинил я в искане на подкуп за разрешително за строеж.

 

Според обвинението на прокуратурата Иванчева се срещала на три дати на обществени места в София, за да му иска "дар". Тя поискала първо 250 000 евро, след това 500 000 евро, а беше хваната със 70 000 евро.

 

Кметицата отрича обвиненията и твърди, че не е била на посочените дати с бизнесмена и поиска записи от видеокамерите в тези заведения.

 

"С Александър Ваклин сме се срещали два пъти в общината", каза днес Иванчева и уточни, че бизнесменът искал да прави строи детска площадка. В същото време кметицата каза по адрес на инвеститора: "Този образ не знам кой е".

 

Иванчева и заместничката й Биляна Петрова се изправиха пред Апелативния съд, който трябва да реши дали ги остави за постоянно в ареста.

 

"Винаги добре приемам идея за детски площадки", каза кметът и допълни, че условия не били поставяни, съобщи БТА.

 

На въпроса защо не е издала документите на Ваклин в срок, кметицата отвърна: "Ние не сме пощенска кутия, трябваше да бъдат правени проверки по преписката му. За това и тя се забави".

 

Според нея преписката не била нищо по-различно от останалите.

 

"Лъжа е, че съм искала Румен Русев за кмет". С такъв надпис влезе в съдебната зала Иванчева.

 

http://dnes.bg

 

Четете още:   

 

 

Коментари

Новини Варна