IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Живот
10:18 | 19 март 2019
Обновен: 07:23 | 25 април 2024

Рецепта на деня: Най-вкусното пълнено пиле

За празник и усмихнат делник! Опитайте и ще ви стане любимо

По материала работи: manager
Рецепта на деня: Най-вкусното пълнено пиле

Необходими продукти за 6 порции:

 

1 бр. пиле около 1,5 кг.

250 гр. кралски печурки

50 гр. краве масло

1 к.ч. ориз

1 ч.л. пушен червен пипер

1/2 ч.л. бял пипер

1 ч.л. босилек

щипка индийско орехче

1/2 ч.л. къри

2 с.л. зехтин

1 с.л. едросмляна лютеница

4-5 скилидки чесън

1/2 глава кромид лук

1 ч.л. сол

 

Начин на приготвяне:

 

Обезкостяваме пилето, като започваме от "ядеца" с остър нож за обезкостяване и вървим по костите, внимателно за да не разкъсаме месото. 

 

Мариноваме обезкостеното пиле с пушен червен пипер, сол, индийското орехче, малко от белия пипер и малко зехтин и го оставяме да престои поне 2-3 часа с подправките, за да ги поеме хубаво.

 

Сваряваме костите, за да получим хубав пилешки бульон.

 

В уок или друг дълбок тиган задушаваме гъбите с останалия зехтин, добавяме накълцаните на ситно лук и чесън и ориза.

 

Бъркаме непрекъснато докато остане на мазнина, добавяме всички подправки и започваме да добавяме по малко от пилешкия бульон, като продължаваме да бъркаме (общо трябва поеме 3 1/2 к.ч. бульон).

 

Накрая добавяме лютеницата, изключваме котлона, но оставам плънката да къкри още малко като я разбъркваме от време на време.

 

 

След като плънката поизстине я изсипваме върху маринованото пиле и с помощта на клечки за зъби го зашиваме.

 

Поставяме в предварително подмазан с част от маслото огнеупорен съд със зашитата част надолу.

 

Поръсваме с пушен червен пипер и малко сол и подреждаме отгоре парченцата масло.

 

Отстрани сипваме 1/2 к.ч. от пилешкия бульон. Поставяме капака на съда и го слагаме в студена фурна.

 

Печем на 180 градуса около час и 45 мин. Изваждаме пилето от фурната и го оставяме върху дървена дъска да поизстине поне за 15 мин. 

 

 

Отстраняваме внимателно клечките за зъби и режем с остър нож на 6 еднакви "филии".

 

Поднасяме с усмивка своя нов шедьовър, който няма как да остане неоценен от любимите ни хора!

 

Да ви е сладко!

 

Черно море

 

Рецепта на деня: Обезкостено пълнено пиле

Печено свинско, пълнено с ябълки и орехи

Рецепти с агнешко за Гергьовден

 

 

 

Коментари

Новини Варна