IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Крими
14:47 | 22 февруари 2017
Обновен: 18:29 | 28 март 2024

Осъдиха условно ромка, ударила варненска лекарка

Инцидентът станал в Каменар

По материала работи: Пламен Янков
Осъдиха условно ромка, ударила варненска лекарка

48-годишната Звезда А. се призна за виновна по повдигнатото й обвинение, че вечерта на 6 август миналата година ударила в лицето и причинила лека телесна повреда на медицински специалист /дежурна лекарка/ от Център за спешна медицинска помощ - Варна, при и по повод изпълнението на функциите й. Спешният екип пристигнал с линейка на адреса на подсъдимата в село Каменар, след позвъняване от нейна страна на тел.112, за оказване на помощ на мъжа, с който живеела на семейни начала. Докато преглеждала болния, лекарката задавала въпроси на подсъдимата относно състоянието му, но се наложило да повтори на по-висок тон, заради вдигания силен шум от децата в дома. В този момент болният пациент заплашително вдигнал юмруци срещу лекарката, като започнал да й държи сметка за високия тон. Тогава тя се изплашила и излязла извън къщата, но била подгонена и настигната от подсъдимата, която й нанесла удар в лицето преди да успее да се качи в линейката. В резултат на удара лекарката получила кръвонасядане по вътрешната повърхност на бузата, обусловило чувство на болка и страдание.

 

В съдебна зала днес подсъдимата призна вината си и постигна споразумение с прокуратурата, което съдът одобри. 48-годишната Звезда А. беше осъдена на 6 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.

Коментари

Новини Варна