IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Култура
15:05 | 17 януари 2017
Обновен: 21:25 | 24 март 2024

Емил Йорданов: Защо да остана във Варна?

Конкурс на Медийна група „Черно море“

По материала работи: Пламен Янков
Емил Йорданов: Защо да остана във Варна?

Варна е град в Североизточна България, в който се съхранява най-старото съкровище в света. Това е място с дълголетна история и култура.


По-голяма част от хората, за съжаление, пренебрегват родното си място и избират да го напуснат като сменят града или държавата. Аз съм избрал по-различен път.Смятам като завърша висшето си образование да се върна в морската ни столица, за да спомогна за развитието и.


Николай Хайтов много правилно е казал, че човек не може да живее без корените си. За мен тези корени са връзката с родното, с града, в който съм роден и израснал. Тук са всички мои роднини и приятели.


От друга страна налице са много фактори, които биха разубедили човек да остане тук. Лошата инфраструктура, корупцията и безработицата са на път да станат причина хубавият ни град да се превърне в дълбока провинция заради безхаберното отношение на варненци.


Паметниците на културата биват занемарени, като например паметникът символ на българо - съветската дружба, чиито развалини напомнят за миналото.

 

Във Варна се наблюдават едни от най-красивите гледки като тези в местност Галата, Падналият ресторант и споменатият вече паметник, от които се вижда целият град.

 

Има неща, които само един кореняк варненец знае. Моите най-хубави спомени са солените пуканки от човеченца пред Фестивалния комплекс или станалата вече традиция за младите след дискотека да си купуват закуски от чичо Митко до Седма езикова гимназия. Да,точно тези малки неща имат такова голямо значение за мен.

 

Няма хора, жители или гости на града,които да не се насладили поне веднъж на разтуптяващите сърцето морски вълни, парещото слънце и усещането за хармония предизвикани при вида на варненското крайбрежие.

 

Аз избирам да остана във Варна и да свия свое гнездо тук. Надявам се всички мои приятели и познати да последват моя пример.


Този чуден град има нужда от нас.

 

 

Емил Йорданов Йорданов

18 години

ПГГСД "Николай Хайтов"

гр. Варна

 

Четете още 

До 31 януари изпращайте есета за Конкурса на Медийна група Черно море

Виолета Богданова: Защо да остана във Варна?

Радина Узунова: Защо да остана във Варна?

Никол Щерева: Защо да остана във Варна?

Маргарита Серебрянник: Защо да остана във Варна?

Живеслава Делидобрева: Защо да остана във Варна?

Десислава Янчева: Защо да остана да живея във Варна?

Лу Бросар: Защо да остана във Варна?

Коментари

Новини Варна