IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Общество
15:14 | 30 януари 2020
Обновен: 01:30 | 10 април 2024

Варненци дариха 600 елхи за животните в зоопарка

Първото бебе за 2020-та година е малка нутрия

По материала работи: Слав Велев
Варненци дариха 600 елхи за животните в зоопарка

Варненци, обичащи животните се отзоваха и тази зима на призива на местния зоопарк и дариха около 600 елхи за храна, игра и украса, съобщават от зоокъта. Тазгодишната кампания "Второ приложение на коледните и новогодишни дръвчета", която се провежда за седма поредна година, бе изключително успешна. Инициативата е насочена към всички, които искат да дарят своите живи елхи на питомците в зоопарка, вместо да ги изхвърлят на боклука.

 

От зоологическата градина вече са подготвили следващата изненада за посетителите. Подредена е новата специална секция с изложени яйца на птици. В колекцията най-малкото снесено яйце е от вълнисто папагалче, а най-голямото - от черен лебед. През следващите месеци секцията ще бъде допълнена и с пера на съответните птици.

 

Първото бебе за 2020-та година е малка нутрия. Младият гризач е роден в първите дни на новата година. Бременността при тези гризачи трае 60 дни, като обикновено раждат от 1 до 10 малки. Интересното при тези животни е, че независимо от температурите на въздуха, бебетата и се раждат през цялата година. В близкото минало нутриите са отглеждани масово за изработка на кожени палта, като малко хора знаят че те могат да се превърнат в идеален домашен любимец.

Ели Маринова

 

И селата в община Варна ще ползват социален патронаж през 2020-а

 

Коментари

Новини Варна