На извънредна сесия на ОбС – Варна, освобождават управителя на Очна болница
В понеделник съветниците решават кой да оглави лечебното заведение
Публикувана: 4 Apr 2019 | 17:48
д-р Руслан Тошев

На извънредна сесия на местния парламент в понеделник общинската Очна болница ще има нов управител. Настоящият д-р Руслан Тошев е подал оставка, а тенденцията от 2 г. за СБОБАЛ – Варна. е негативна - трупат се сериозни финансови загуби.


Така най-вероятно ще бъдат върнати и напусналите работа висококвалифицирани специалисти: зам.-управителят на Очна болница проф. Христина Групчева, 14 офталмолози на трудови договори и 11 специалисти и специализанти от Катедрата по очни болести и зрителни науки към Медицински университет – Варна. Те обявиха своите оставки и 1-месечно предизвестие на 7 март на заседание на постоянната комисия „Здравеопазване“. 


Медиците напуснаха именно заради несъгласие с управленската политика на настоящия управител д-р Руслан Тошев.


Според представената от напусналите лекари опция за по-добро бъдеще на лечебното заведение е именно трансформирането му от база за обучение на МУ – Варна, в пълноценна база на Медицинския университет. СБОБАЛ – Варна, има капацитет да се превърне в елитен център по офталмология, убедена е проф. Групчева, внесла концепция до Общински съвет – Варна, която обаче впоследствие оттегли със сълзи на очите.


Цветомира Драганова

 

Още по темата:

 

След масовите оставки Очната болница във Варна спешно търси петима лекари-офталмолози

 

В Очна болница хвърлиха масово оставки

 

Лекари: Очна болница е тотално занемарена

 

Очна болница може да премине към Медицинския университет във Варна

Коментари ( 0 )