Параолимпийският ни отбор се завърна победоносно със 7 медала
Варненката Стела Енева стана световна шампионка в тласкането на гюле
Публикувана: 1 Nov 2015 | 18:53

Вълнуващо посрещане за националния ни параолимпийски отбор. Шампионите ни се прибраха от столицата на Катар - Доха, където се проведе Световното първенство по лека атлетика за параолимпийци със 7 медала.


Параолимпиецът Мустафа Юсеинов стана първи в хвърлянето на копие.


„Чувствам се супер. Направих това, за което отидох. Когато се качих на почетната стълбичка, разбрах, че трудът ми е възнаграден и наистина тръпката е огромна. Пожелавам на всеки един спортист да го почувства това. Цената на успеха е много труд. Мечтая за олимпийска титла. Предстои олимпиада догодина и трябва да се борим да се подготвим повече“, каза Юсеинов.


Ружди Ружди спечели златен медал в тласкането на гюле. Той сподели своите чувства при пристигането на отбора в България.


„Много се борихме, много съм щастлив. Много се развълнувах“, допълни той.


Стела Енева стана световна шампионка в тласкането на гюле.


„Това е трудът ми с моя екип - треньорът ми, физиотерапевтът и лекарят ми. Не напразно съм имала тези лишения и дисциплина, за да мога да се подготвя и да покажа себе си. Всеки труд се възнаграждава. Всичко си струва. Дори и тези, които не успяха да вземат медали, допринесоха за големите резултати, просто понякога човек няма късмет“, каза варненката.


В шампионата в катарската столица участваха над 1300 спортисти от 96 страни.

Коментари ( 0 )