IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
19:28 | 7 януари 2018
Обновен: 14:03 | 18 май 2024

Каранга е номер едно сред нападателите у нас за 2017-а

Бразилецът от ЦСКА-София бе избран и за най-добър чуждестранен футболист в България

По материала работи: Слав Велев
Каранга е номер едно сред нападателите у нас за 2017-а

Голмайсторът на Първа лига Фернандо Каранга напълно безапелационно спечели приза за най-добър нападател у нас за 2017 година, съобщава sportal.bg. Бразилецът от ЦСКА-София събра 73 гласа, като изпревари Мартин Камбуров, който има 24 получени гласа. Трима футболисти делят третата позиция с по два гласа. Това са Джоди Лукоки и Клаудио Кешерю от Лудогорец, както и съотборникът на победителя при "червените" Кирил Десподов.
 

Пристигналият пред 12 месеца на "Българска армия" таран се превърна в страшилище за родите вратари през изминалата есен. 26-годишният бразилец вкара 17 гола в 18 мача от първенството през тази кампания. Той има общо 23 попадения в 30 мача от родния ни шампионат, като е най-резултатният футболист у нас за миналата година.  Каранга има и един гол от два мача за Купата на България, като се превърна в звезда и водеща фигура за "червените".
 

Това е втора награда за деветката на ЦСКА-София тази година, след като получи и приза за най-добър чужденец в елита. Каранга спечели отличието и през 2016-а. 


Бразилският ас на “червените” не присъства на церемонията във Военния клуб, като и двете му награди бяха връчени на един от шефовете на “Армията” - Пламен Марков.
 

“Чест и удоволствие е да получим тази награда. От името на Фернандо Каранга благодаря на всички, които са гласували за него. Пожелавам здраве и много атрактивни и качествени мачове през 2018-а година”, заяви Марков при първото си излизане на сцената.
 

“Много сме доволни за това, че един от най-добрите ни състезатели е така силно оценен за своето представяне. Надявам се, че силните му изяви ще продължат и през тази година. Сигурен съм, че Фернандо ще бъде много доволен и изненадан за тези две големи награди”, допълни още бившият селекционер на България.

 

Четете още:

Марселиньо е най-добрият халф в България за трета поредна година

Давид Яблонски е най-добрият защитник на България за 2017 г.

Капитанът на Левски е вратар номер едно за 2017-а

 

Коментари

Новини Варна