IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Начало
13:39 | 21 април 2014
Обновен: 03:49 | 24 март 2024

Баща преби до смърт 7-годишната си дъщеричка

Баща преби до смърт 7-годишната си дъщеричка

По материала работи: Златина Добрева
Баща преби до смърт 7-годишната си дъщеричка

Седемгодишно дете почина след побой в Русе. Инцидентът е станал в късния следобед в неделя, съобщи Дарик. Момиченцето е било прието мъртво в Русенската болница, откъдето е подаден сигнал в полицията.

Трагедията се е разиграла в блок „Мура" в русенския квартал „Здравец навръх Великден. Линейката е закарала 7-годишната Пламена в болницата, но детето вече било мъртво. Тя, заедно с 4-годишната си сестричка, са живеели в общинско жилище в блока, с баща си и втората му жена. Бащата Пламен е безработен и често е биел децата, разказва фризьорка, чийто салон се намира под тяхното жилище:

„От няколко години живее с друга жена. Има скандали, карат се, бият се. Чувала съм като са удряли по някой друг шамар на дечицата. Карах му се, казвах му да не бие дечицата. Комшиите им помагаме, даваме им храна, дрехи. Майка им ги заряза и те останаха при него".

Бащата Пламен често се карал със съседите, разказват хора от блока. Той не работел, хващал се на почасова работа, когато някой го извика. Събирал боклуци, които трупал в жилището си. Децата почти не излизали навън. Семейството е било посещавано и от социалните служби.

От полицията за момента отказват коментар по случая. От Окръжна прокуратура потвърдиха, че работят по такъв случай. Образувано е досъдебно производство, като не се пояснява дали е срещу неизвестен извършител или има заподозрян. По неофициална информация бащата е задържан за 72 часа.

Коментари

Новини Варна