IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Начало
11:21 | 22 май 2014
Обновен: 05:52 | 15 май 2024

Луганската народна република обяви всеобща мобилизация

Луганската народна република обяви всеобща мобилизация

По материала работи: Златина Добрева
Луганската народна република обяви всеобща мобилизация

Самопровъзгласилата се Луганска народна република обяви всеобща мобилизация, на която подлежат всички мъже между 18 и 45-годишна възраст, съобщи изпълняващият длъжността президент Валери Болтов, предаде РИА-Новости. Той пояснил, че за гражданското население ще бъдат въведени „допълнителни мерки за защита“. Специално внимание ще бъде отделено и на създаването на „специални медицински групи“.
Болтов не съобщава с каква точно численост ще разполага Луганската народна република след мобилизацията. Източник на РИА-Новости съобщил, че самопровъзгласилата се Луганска народна република въвежда военно положение.
Също днес BBC съобщи, че най-малко осем украински военнослужещи са били убити при атака на източния град Донецк. Британската медия се позовава на информация на украински журналист, по думите на който убитите са загинали при сблъсък с „терористи“ в района на Волноваха, като имало и 18 ранени.
По информация на руския сайт Lifenews е бил атакуван лагер с украинци, при който са убити 15 военни, а 35 са ранени.
bgonair.bg

Коментари

Новини Варна