IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
09:20 | 27 април 2021
Обновен: 04:22 | 18 април 2024

Мрежата гъмжи и ражда фейсбук творби: Цуг-Цванг на И Така НататъкТ

От "по-добре Ванката" до "Ванга каза, че руса жена ще ни спаси"

По материала работи: Слав Велев
Мрежата гъмжи и ражда фейсбук творби: Цуг-Цванг на И Така НататъкТ

За часове, след като обяви решението кандидат за премиер на "Има такъв народ" да е Антоанета Стефанова и тя тутакси да върне мандата, Слави има под поста си 6000 коментара. Мненията тръгват от "клоун", "смешник", чалгар" и стигат до "спасител", цар", "умник", обобщава "24 часа". Първото впечатление е, че решението не среща особено одобрение. В тази група има три подгрупи.

Едната го обявява за страхливец - можем да предположим, че това са симпатизанти главно на ГЕРБ. Има обаче много, които обвяват, че са силно разочаровани, чувстват се излъгани и няма повече да гласуват за партията на Слави. Те предричат провал на "Има такъв народ" на следващите предсрочни избори. Има и привърженици, които одобряват, но те са доста по-малко. Има зевзеци, които смятат, че Ванката щеше подобре да свърши работата да иде и да върне мандата. А има и солидна групичка, които припомнят, че Ванга или някоя друга пророчица е рекла, че руса жена ще спаси България, пък Автоанета Стефанова е руса.

Ето няколко типични поста:

Румен Александров: Най-добрият избор е да изчезвате от парламента ... Клоуни смешни

Peter Simeonoff: Вие, господин Трифонов и партията Ви, сте жалки СТАХЛИВЦИ, защото получихте доверие, от чиято отговорност сега бягате! Едва ли сте наивници, за да си мислите, че новосформиралата Ви партия би получила цялата любов на народа, още с първото си появяване на политическата сцена, та едва тогава да... благоволите да удостоите избирателите си с обявен кабинет и управление! Няма как, а и не е разумно, болшинството от хората да Ви дадат цялата власт. Нужно е отстояване на идеи, за да могат избирателите да се убедят в намеренията Ви а не само прокламиране им, в късното развлекателно шоу. Дори собствената Ви телевизия не обсъжда и води дебати по новата политическа обстановка, в която сте централен играч! Жалки сте и на последващите избори няма да получите дори нужните гласове за влизане в парламента, но това за Вас ще е... облекчение!

Рашка Мадолева: Вероятно смятате ,че това е правилен ход. Това е грешка. В следващия парламент ГЕРБ ще спечели много повече от Вас, защото ще се откажат от ИТН..Сега имахте възможност и считайте ,че сте я пропиляли. Жалко! Илия Д. Илиевв До последно се чудих как точно ще подкрепиш Бойко. Ето, какъв е бил планът ! Ти си поредният, който се подигра с гласуваното ти доверие, но мен лично не ме изненада, просто не знаех как ще го направиш!

Stanislav Balabanov: Аз очаквах да реализирате мандата, господин Трифонов, или поне да направите опит - да се внесе в парламента за гласуване. Оставяте разочаровани много хора, гласували за вас - напразно ли гласувахме за промяна и докога избори - докато вземете 121 места?! Ако очаквате Нинова или Манолова да върнат мандата, според моето скромно мнение дълбоко се заблуждавате и цялата тази мантра с шахматните стратегии с 2-та хода напред се сгромолясва. И двете изброени госпожи са жадни за власт и ако шансът им се отдаде няма да го изпуснат. Накрая ще се състави правителство с негласната подкрепа на ГЕРБ и ДПС, а ИТН ще бъде сведена до треторазрядна партийка в опозиция, на периферията на политическата и парламентарна дейност. И то до следващите избори, били те след 1, 2 или 4 години. С тези действия връзката със собствените ви избиратели се къса, уважаеми господин Трифонов. Дори и първата част на стратегията ви да е адекватна - тази с вашата убеденост, че предсрочни избори са най-доброто - как може да сте сигурен, че на тях ще вземете повече гласове, или че ГЕРБ ще вземат по-малко?

Антоанета Велева: Ванката можеше да върне мандата със същия успех, в случая не му трябват пет езика и да е световен шампион!

Georgi Valchev: Шахматна безизходица!. Цуг-Цванг на И Така НататъкТ

Емил Стойчев: Евала на Слави,много ясно че ще го върне с кого да прави правителство като няма мнозинство с БСП или ДПС нали и от тези партии трябва да има министри и съответно после пак ще има едно мрънкане от всички ето го каза че няма да се коалира с никой но нали и той иска да лапне кокала затова никакво коалиране.

Nikolay Nikolov: Мдааа, мъдро решение, но малцина ще го разберат. Всички гласуваха за Слави (лично за него, а не за партията) и всички очакваха той да е кандидат за министър председател, просто защото българина, а и не само той, обича да вижда силна фигура в лицето на властта, буквално да има кой да блъсне по масата. Той обаче реши друго! Дали е защото не е уверен в себе си или не иска да повтаря грешките на Борисов, или просто е достатъчно далновиден, че да е прозрял, че е време начело да застане подготвен човек, не знам. Пределно е ясно, че няма как да има правителство на ИТН в този формат на парламента, иначе си е живо самоубийство.

Илияна Томова: Браво, Слави! Обичаме те

Tacheva Jeny: Славчо, Славчо, Иуда се продаде за 30 сребърника. Ти за колко?

Petar Todorov: Затова ли хората в чужбина висяха по 20 часа на опашка, пътуваха стотици километри и изхарчиха сумати пари....!?!?!? За да се подиграете по този начин с доверието им???? Ако очаквате да сте единствена партия в парламента... , ходете да правите избори в Африка! Тука в Европа тоталитарен режим вече няма да има!!! ЛЪЖИ, ЛЪЖИ ЛЪЖИ...!!! Само това видяхме от вас!!!

Raina Ivanova: Това е несериозно. Кандидатурата е добра,какви игрички играете. Защо връщате мандата??? Нови избори? Там я камилата,я камиларя.. Май не очаквахте такъв развой ...

Надежда Искренова: Бях чела преди години една пророчица беше предрекла, че България ще я извади от дъното на блатото руса жена на висок пост. Та тази жена някак странно ми връща оптимизмът и надеждата... 4/27/2021 Мрежата за Слави и Антоанета Стефанова: От "по-добре Ванката" до "Ванга каза, че руса жена ще ни спаси".

Атанас Зафиров: "Има такъв народ" помага на статуквото

Lyuba Kostakeva: Започвам да мисля, че замисъла е бил да ни се покаже, че само Бойко може да се справя във всяка ситуация. Аз, така разчитам действията на ИТН. Такъв народ има, глупав и доверчив.

Nikolinka Raicheva: А защо не я оставите да бъде ?! Да съставите правителство от такива специалисти и ще ви подкрепят останалите?! Защо връщате мандата? При възможност да има наистина специалисти, които ще мислят за Родината ни заедно с нас ЗА ПЪРВИ ПЪТ, защо ни лишавате от това?

Ivaylo Todorov: Ванга: Руса жена ке помогне на страната.

Кирил Вучков: На другите избори няма да гласувам отново за теб,държа да го знаеш. Анна Димитрова Безобразие! Това, което направихте се нарича “измама”.

Диана Рамналиева: Губите много. А с вас и всички ние. Това е несериозно без никакви преговори. Дано не бетонирате Злото герб.

Коментари

Новини Варна