Варна 13°
fallback
България
15:39 | 1 май 2015
Обновен: 14:46 | 27 април 2024

Огромна тапа се образува на магистрала „Тракия”

Причината са планираните ремонти на пътя

По материала работи: Златина Добрева

Агенция „Пътна инфраструктура” препоръча на пътуващите от София към Бургас да използват обходен маршрут по стария път през Елин Пелин до Вакарел и от там да се прикачат на магистрала „Тракия”.

По-рано граждани сигнализираха за огромно задръстване при 5-ти километър на магистрала „Тракия” след изхода на София. Причината за струпването на автомобили са планираните ремонти на пътя, информира Дарик. Закъсал ТИР допълнително е усложнил пътната обстановка.

Движението на магистрала „Тракия" при пътен възел „Церово" е пуснато заради интензивния трафик от София към провинцията, съобщиха за Дарик от Областната дирекция на МВР в Пазарджик. Това е един от затворените за ремонт участъци в посока Бургас.

По време на празничните дни отбвиката към Велинград може да се използва от пътуващите. Така няма да се налага те да пътуват към отбивката при Калугерово, а това спестява време и разстояние, допълни говорителят на пазарджишката полиция Мирослав Стоянов. По думите му трафикът по магистрала „Тракия" е доста интензивен, но няма значителни затруднения в придвижването на територията на Пазарджишка област.

От полицията в Пловдив също уверяват, че на този етап няма съществени проблеми по пловдивската част на магистралата.

Започналите ремонти на магистралите "Тракия" и "Хемус" допринасят за забавянето на трафика.

Заради ремонти е въведена временна организация на движението по три участъка от магистрала "Тракия" и по лявото платно на виадуктите "Елешница" и "Бебреш" на магистрала "Хемус".

В началото на майските празници голяма част от българите потеглиха на път. Огромни опашки от чакащи автомобили са се извили на граничния пункт Кулата в първия почивен ден на май.

От Пътната агенция препоръчват да се използват обходни маршрути.

Освен по магистрала "Хемус" пътуващите към и от Враца, Монтана и Видин могат да ползват и второкласния път Мездра - Ботевград - Ребърково - Елисейна - Своге - София, както и този през прохода Петрохан София - Берковица - Благово - Монтана - Лом.

Алтернативно направление на магистрала "Тракия" е първокласният подбалкански път София - Пирдоп - Карлово - Бургас. Той може да се ползва както от шофьорите, пътуващи към Южна България, така и от тези които са към Централна и Северна България, преминавайки през старопланинските проходи "Троянски", "Шипка" и "Републиката".

Пътуващите към Пазарджик може да ползват и първокласния път след Ихтиман, който обаче е в лошо състояние.

На магистрала "Струма" в 4-километров участък от Долна Диканя до Дупница движението се пренасочва по първокласния път Е-79 за посока София, а в посока Дупница - движението остава по магистрала "Струма".

При изграждащия се участък Сандански - Кулата от магистрала "Струма" движението става по обходен маршрут през село Дамяница. Трафикът се пренасочва по временно изграден път, след това преминава по общински път и отново по новоизграден временен път се включва в първокласния път.

Автор на статията:
Златина Добрева
0 коментара
fallback
fallback