IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
09:30 | 14 септември 2021
Обновен: 14:30 | 26 април 2024

Остава ли "канадеца" Кирил Петков в новия кабинет или си прави партия?

Докато сме служебни министри, ще си вършим работата като такива, увери той

По материала работи: Слав Велев
Остава ли "канадеца" Кирил Петков в новия кабинет или си прави партия?

Кирил Петков/Кадър: бТВ

Министърът на икономиката Кирил Петков обяви, че все още не е провел разговор с президента Румен Радев и не знае дали ще бъде част от следващото служебно правителство. Петков не коментира и дали ще участва в нов политически проект, предаде Bulgaria ON AIR.

"Докато сме служебни министри, ще си вършим работата като такива. Това ни е и днешният фокус, дошли сме тук да говорим с хората, да чуем техните мнения и да го обединим с нашите стратегии за Плана за възстановяване, в който един от приоритетите е Индустриалните зони“, заяви министърът, който бе в среща с представители на синдикатите в "Мини Марица-изток" и ТЕЦ 2, предава БНР.

Евентуалният политически проект на служебните министри Кирил Петков и Асен Василев предизвика бурна дискусия в общественото пространство още през миналата седмица. Коя партия ще загуби най-много от появата му на политическата арена коментираха анализатори. 

Темата излезе на дневен ред след твърденията на премиера Стефан Янев, че е възможно формация, съставена от Асен Василев и служебния икономически министър Кирил Петков, да се яви на следващи избори. 

От миналата седмица насам Василев и Петков не коментират твърденията за бъдеща партия и са категорични, че ще вършат работата си като министри от служебния кабинет и искат да се фокусират върху това.

Кирил Петков отрече срещата му със синдикатите да е предизборна.

"Една от приоритетните Индустриални зони, които трябва да се създадат в бъдеще, трябва да бъде в района на Раднево и Стара Загора", посочи Петков. Той и Асен Василев се включиха и в подписката за запазване на въглищния комплекс и работните места, която вече събра подкрепата на над 100 000 души. Министър Петков отрече срещата да е предизборна и посочи, че е обещал на синдикатите да дойде на място.

"За нас хората са много важни, говорим за над 10 хиляди работещи, засегнати са 20 хиляди с техните семейства. Не може да правим планове само на база стратегии трябва да имаме обратната връзка, да дискутираме с тях и затова сме тук. Това не става от София, става от Раднево", каза министърът на икономиката.

От своя страна министърът на финансите Асен Василев допълни, че освен за Плана за възстановяване трябва да се планират и средствата от Фонда за справедлив преход, които са 1,3 млрд. лв. и са специално за въглищните региони. "Работата по това още не е започнала и затова е важно да чуем какви идеи имат хората, за да започнат да се планират“, каза Василев.

Коментари

Новини Варна