IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
България
15:45 | 10 ноември 2021
Обновен: 05:18 | 18 април 2024

Пипнаха третокласник с COVID-19

Други яли и пили, тестовете им са невалидни

По материала работи: Слав Велев
Пипнаха третокласник с COVID-19

Снимка: МОН

Третокласник от Добрич е дал положителен резултат при тестването за COVID-19, съобщиха от МОН. Майката е взела детето и казала, че ще направи тест и в лаборатория.

Ученикът не е имал контакт с децата от класа, уверяват от просветното министерство, като уточняват, че протоколът за реакция при позитивен тест на ученик е бил спазен. 
 
Децата от 1 до 4 клас в 13 области на страната се върнаха към присъственото обучение, но при положение, че се тестват. На много места в изследавнията се включиха и родители и доброволци.

В първия ден от тестването тази сряда няма положителни за коронавирус, съобщиха от училището с най-много деца в начален курс в община Балчик - ОУ "Антим I". Справихме се, коментира директорът Румяна Петрова, като уточни, че резултатите на двама ученици са били невалидни, тъй като са яли и пили вода.

Децата бяха много гладни и побързаха да закусят след теста, който извършихме за около 15 минути, коментира директорът на СУ "Христо Ботев" Станислав Николов ситуацията при тях сутринта. Учениците започнаха нормални учебни занятия, няма положителни резултати. Дори родители, които не дадоха съгласието си в началото, вече подават заявление - декларация децата им да се върнат в клас от следващата седмица, допълни той. Нужно е два дни предизвестие, предаде БНР.

 

Коментари

Новини Варна