IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
България
11:00 | 18 ноември 2021
Обновен: 03:12 | 28 март 2024

Мъж изнасили братовчедка си и опита да я убие

Той отрязал пръстите на едната й ръка и пробвал да я изгори жива

По материала работи: Слав Велев
Мъж изнасили братовчедка си и опита да я убие

Окръжна прокуратура - Разград привлича към наказателна отговорност 25-годишния Ниязи Я. от град Цар Калоян, който изнасили своята непълнолетна братовчедка, причини й множество тежки телесни повреди и опита да я убие като я запали. Предстои да му бъдат повдигнати обвинения за три престъпления: по чл. 116, ал. 1, т. 6 и т. 12 във връзка с чл. 18, ал. 1 от НК, по чл. 152 от НК и по чл. 330 от НК.

Н.Я. е задържан късно след обяд на 17 ноември 2021 година, след като се укриваше около денонощие след извършеното от него тежко престъпление. Той е добре известен на органите на реда и на прокуратурата и осъждан два пъти, като в единия от случаите също изнасилил жена.

Досъдебното производство е образувано на 16 ноември 2021 година. Жертвата на 25-годишния мъж е намерена в тежко състояние в дома си в град Цар Калоян. Тя е била изнасилена от братовчед си, след което са отрязани пръстите на едната й ръка и накрая е направен опит да бъде изгорена, след като е залята със запалителна течност. Момичето незабавно е отведено и настанено в болнично заведение със сериозни травми и изгаряния, в безсъзнание. Съществува реална опасност за живота й.

Работата по изясняване на детайлите около случилото се продължава и към момента под надзора и ръководството на Окръжна прокуратура – Разград. Извършителят на тежкото престъпление ще остане задържан за срок до 72 часа с цел довеждането му пред съда за постановяване на мярка за неотклонение. Предстои внасяне на искането и разглеждането му от Разградския окръжен съд.

Коментари

Новини Варна