IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
10:00 | 12 май 2022
Обновен: 00:26 | 24 април 2024

Компромис за тол таксите няма да има. Властта: Който руши – ще плаща!

Според депутата Георги Гвоздейков протестът на превозвачите е 90% с политически нюанс

По материала работи: Слав Велев
Компромис за тол таксите няма да има. Властта: Който руши – ще плаща!

Новосъздадената временна анкетна комисия за газа ще има задачата да провери доколко България е диверсифицирана откъм газ и енергийни доставки. Това обясни депутатът от "Продължаваме промяната" Георги Гвоздейков в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му е добра новината от САЩ, че Петков е договорил необходимите за България количества газ дори на по-ниска цена от тази на "Газпром".

"Знаете, че Руската федерация прекрати едностранно договора и ние нямахме никакъв избор. Веднага се намериха решения. Доколкото съм запознат има абсолютна прозрачност при доставката на новите количества газ. Това е най-прозрачният модел, който ние прилагаме, при нови доставки на газ до България", изтъкна Гвоздейков.

Депутатът от "Продължаваме промяната" коментира и протеста на превозвачите, като според него той е 90% с политически нюанс и е организиран от фирми, които са се "заигравали с ГЕРБ".

"Излезе запис, който незаконно бе пуснат в пространството. Естествено, че е направен от тях с цел дискредитация. Премиерът каза, че вратата на Министерския съвет е отворена. Да заповядат, за да бъдат решавани проблемите, но не и с извиване на ръце", заяви Гвоздейков пред Bulgaria ON AIR.

И уточни, че има свестни хора сред протестиращите. "Нека излъчат отново екип с конкретни мерки. Този бранш не се представлява само от трима човека", призова депутатът.

Гвоздейков е категоричен, че компромис за тол таксите няма да има.

"Те не искат да заплащат за качеството на пътищата. Не е справедливо леките автомобили да плащат винетка и да употребяват пътищата по-малко от товарните автомобили. Тези пътища се рушат не двукратно, а стократно. Някой трябва да поема тази отговорност. Нека въведем този европейски принцип: който замърсява – плаща, който руши – плаща. Нека разбере бизнесът: ако искаме здрава държава, трябва да се научим да плащаме за това, което употребяваме", подчерта депутатът.

Коментари

Новини Варна