IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
11:00 | 30 септември 2022
Обновен: 12:05 | 24 април 2024

Параграф 22: Как се обжалва тол глоба у нас

АПИ глобява за без винетки на уж освободени от такса пътища край големите градове

По материала работи: Слав Велев
Параграф 22: Как се обжалва тол глоба у нас

С редакцията на ИА "Черно море" се свърза жена, решила да си търси правата и обжалва, неправомерна, според нея, глоба, наложена от Агенция пътна инфраструктура (АПИ).

"Свързвах се многократно с Националното тол управление, за да разбера има ли винетка от София до село Пролеша през път E80 през 2020 година. От там ме увериха че винетка няма и по телефона и по имейл имам и кореспонденцията", започва предисторията си г-жа Тодорова, като прилага и снимка от сайта им в който също го пише.

"Месеци по-късно разбирам че имам глоба на автомобила ми от същото място, въпреки че бях уверена от техните служители че винетен стикер до там не трябва. Отново се свързах с Националното тол управление и чакам да ми изпратят отговор от 2 месеца. След това реших да заплатя глобата, защото беше една и исках да се приключи казуса, но въпреки това подадох жалба в Националното тол управление за неправомерно наложена глоба, защото представят грешна информация и налагат глоби.. Жалбата ми в тяхното деловодство е с входящ номер 94-00-8278 от 21.09.2020 година", разказва още потърпевшата.

Тя се свързва многократно с контактния център на АПИ, но не получавам отговор на какъв етап е жалбата в продължение на 4 месеца. "При  разговор с техен служител той ми заяви, че административния срок за отговор на жалбата е в 30-дневен срок, но вече четвърти месец не получавам отговор от тяхна страна", жалва се Тодорова.

"Ефект от тази жалба нямаше тя беше подадена през 2020 година и когато я подавах ме увериха, че нямам повече глоби за 2020 година.. През 2022 г. изведнъж се появиха нови 10 глоби от 2020 г. В тази ситуация са доста хора и на всички се отговаря едно и също, че винетка си има до там, пък си е наш проблем, че те са ни подвели", споделя още жената.

Тя се свързва с още доста институции и след тяхно съдействие получава един и същ отговор от АПИ, че винетен стикер се дължи, но си е наш проблем, че сме се подвели от тяхната информация.

Г-жа Тодорова търси връзка с други потърпевши, за да разбере дали е имало някакъв резултат при тях и как може човек да защити правата си в битката с институциите у нас.

 

Коментари

Новини Варна