Варна 14°
fallback
България
11:00 | 19 октомври 2022
Обновен: 17:29 | 28 април 2024

Кирил Петков: Време е да спрем с псевдонационализма

Ще предложим увеличение на пенсиите с 20%, минималната работна заплата да е 860 лева, заяви съпредседателят на ПП

По материала работи: Слав Велев

Съпредседателят на ПП Кирил Петков

Време е да поставим точка на безкрайния политически преход, време е разговорът да се превърне не само за политика, а на спазени обещания. Това заяви в първия ден на новия парламент съпредседателят на ПП Кирил Петков. Той се зарече, че ПП ще продължи работата си оттам, откъдето беше спряна.

„Този път като конструктивна опозиция. Ще се водим от два принципа - да изпълним предизборните си обещания и да работим за решаването на истинските проблеми на българите“, каза Петков и допълни, че  обещанията на партията са в четири области.

„Ще настояваме данъците да не скачат, бюджетният дефицит да се ограничи до 3%, таван на цените на тока, което означава да няма корупция. Ще предложим увеличение на пенсиите с 20%, минималната работна заплата да е 860 лева. Нова дефиниция за енергийна бедност, две тарифи на ток, вода и газ, минималната заплата за млад лекар да е 2000 лева. Още днес ще внесем законопроекта за Антикорупционната комисия. Ще работим България да е уважаван член на ЕС и НАТО“, изброи приоритетите на ПП той.

„В дебатите в НС ще следим за принципност и последователност в техните действия. За всички в залата, които се наричат евроатлантици да напомня, че няма как да се наричаш евроатлантик, ако не се бориш с корупцията. Заплахата от войната в Украйна не трябва да притъпява нуждата от законност в България. Време е да спрем с псевдонационализма, който се шири в България, а реално прокарва чужди интереси. Трябва да направим така, че нашите деца да се гордеят с миналото си сами“, коментира Кирил Петков.

По думите му хората искат работеща здравна система, високи работни заплати, работеща съдебна система, която да гарантира справедливост.

„Решаването на тези проблеми е ключ и за преодоляването на демографската криза. Кой би напуснал такава променена България? Ние знаем, че България може да е това кътче в Европа, което дава възможност за качествен живот. Какво ни е попречило досега. Обединение е възможно само с хора, които показват, че са готови да платят личната си цена, за да се променят нещата“, обобщи той.

Всички ние сме избрани с гласовете на гражданите и трябва да започнем да градим отново тази България, за която си мечтаем - всяка партия със своите визии и възможности. Това каза от трибуната на Народното събрание съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков в речта си при откриването на 48-ото Народно събрание.

„Този път, като конструктивна, предвидима опозиция, ще се водим от два принципа - да оправдаем доверието на нашите избиратели, като изпълним предизборните си обещания, да работим за решаване на истинските проблеми на българите. Нашите обещания са в сферата на подпомагане на конкурентоспособността на бизнеса, да няма корупция и течове в енергетиката, да има таван на цените на тока и газа. Ще подкрепим прага на регистрация по ДДС и да достигне до 160 хил. лв. Ще предложим повишаване на пенсиите с 20 на сто и МРЗ да достигне 860 лв. Ще подкрепим нова дефиниция за енергийна бедност, учителските заплати да са 125 процента от средната заплата, заплатата на лекарите - 2000 лв. и на сестрите 1500 лв. Още днес ще внесем законопроекта за антикорупционна комисия - ще настояваме главният прокурор да бъде разследван от независим съдия. Ще продължим стъпките за влизане на България в Еврозоната през 2024 г.“, каза още Кирил Петков.

„Ще работим България да е равнопоставен член на ЕС и НАТО. Границите на всяка суверенна държава са неприкосновени, призоваваме Русия да прекрати незаконната окупация на Украйна, за да се възстанови мирът в Европа. За всички в залата, които се наричат евроатлантици, ще припомня, че няма как да си евроатлантик, ако не държиш на реформа на съдебната система и не държиш на премахване на корупцията по всичките етажи на властта“, коментира Петков.

"Време е да спрем с псевдонационализма, който се шири у нас, а реално прокарва чужди интереси, време е да оценим корените на българската история. Да направим така, че нашите деца да се гордеят с предците си. Да се справяме сами, без помощ от големия брат и въпреки великите сили. Вярваме, че съединението прави силата, но обединение само с хора, които показват, че са готови да платят личната си цена за това мечтата на българите да се превърне в реалност. Време е да поставим точка на безкрайния политически преход и разговорът да се превърне в спазване на обещания", заяви Петков. 

 

Автор на статията:
Слав Велев
реч нс пп откриване Кирил Петков 48 Кирил Петков нс 48
0 коментара
fallback
fallback