IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
11:30 | 19 октомври 2022
Обновен: 18:59 | 22 април 2024

Костадинов: Време е България да се управлява от водачи, а не от мижитурки

Лидерът на „Възраждане“ адресира изказването си само към избирателите, като игнорира официалните гости

По материала работи: Слав Велев
Костадинов: Време е България да се управлява от водачи, а не от мижитурки

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов/Снимка: БГНЕС

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов наруши протокола в първия работен ден на новия парламент и адресира изказването си само към избирателите, а не към официалните гости на тържественото заседание на 48-ото НС.

„В тази зала рядко се питат българските граждани и заради това ги питам -  харесва ли ви това, което виждате, харесва ли ви това, че отново в НС се събра тълпа от безразборна евроатлантическа тълпа?“, каза той.

Костадинов добави, че голяма част от хората не гласуваха и заради това депутатите не могат да говорят от тяхно име.

„Апатия, нихилизъм, неверие, отчаяние, деградация - това са част от причините хората да не отидат до урните и това пише смъртната присъда на нашата държава и народ. Изчезваме като народ бързо. До нас се води опустошителна война, докато инфлация разяжда хилавите основи на икономиката, цяла седмица НС се занимаваше с най- важният казус  - дали да присъстват днес посланиците на Русия и Беларус. Ето така евроатлантическата тълпа със своето поведение подписва смъртната присъда“, обвини Костадинов.

„От тези хора ли очаквате да ви управляват и очаквате ли да ви управляват добре, да са справедливи в действията си и да поставят националния интерес на първо място?“, риторично попита той.

Лидерът на „Възаждане“ припомни, че България е най-страната държава в Европа и не за пръв път сме изпадали в тежка духовна, морална, политическа и икономическа криза.

„Преди Освобождението от турско робство Иван Вазов“ пише две стихотворения, които отразяват състоянието на обществото  - „преклонената главичка, остра сабя не сече“ и „линее нашето поколение“, цитира той.

„След това идва Съединението и бурното развитие на страната. Трябва да си припомните, че това което отличава робът от свободния човек е правото на избори, спасение отвън няма да дойде. Кой ще спре вкарването на България във война, който ще запази българския лев, кой ще върне свободата на държавата, няма кой друг освен народът, а „Възраждане“ е инструментът за това. Ще ставаме все повече, защото няма да спрем да се борим за всеки един българин, защото друга родина нямаме и друг народ нямаме. България заслужава нови водачи и е крайно време страната да се управлява от водачи, а не от мижитурки. Политиката не трябва да е за борба и постове, а за идеи и за идеали. Ние сме невъздържано влюбени в България идеалисти“, отбеляза Костадинов.

Коментари

Новини Варна